Blog  /  PPeople momenten

 • 9
  jun

  De werkkostenregeling in vogelvlucht

  Per 1 januari 2015 is de werkkostenregeling, afgekort WKR, voor alle werkgevers verplicht. Binnen deze regeling kunnen werkgevers in 2015 maximaal 1,2% van hun totale fiscale loon (de ‘vrije ruimte’) besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen zoals bedrijfsfeesten en –evenementen. Daarnaast kunnen bepaalde zaken onbelast blijven door gebruik te maken van gerichte vrijstellingen. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt de werkgever loonbelasting in de vorm van een eindheffing van 80%.

  De belangrijkste WKR-vraag voor iedere organisator is: welke evenementen plaats ik in de forfait/vrije ruimte en welke mogen daarbuiten? Binnen de WKR vallen evenementen: op een externe locatie, zonder zakelijk trainingsdoeleind en niet georganiseerd vanuit de personeelsvereniging. Echter wanneer de personeelsvereniging geen inleg van de werkgever kent of wanneer het evenement georganiseerd wordt vanuit een personeelsfonds dan valt het buiten de WKR. Daarnaast geldt een gerichte vrijstelling voor vervoer, eten en drinken tijdens het bedrijfsfeest.

  De WKR-dans ontspringen?
  Organiseer het evenement dan op de eigen werkplek. Alle Arbo-goedgekeurde onderdelen van uw bedrijf mogen namelijk beschouwd worden als werkplek. Dus waarom geen tent op de parkeerplaats  of uw magazijn omtoveren tot feestlocatie?

  Een tweede optie voor het ontspringen van de dans is het toevoegen van een educatief element of een training. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een teambuildingstraject in evenementenvorm. Een gedegen onderbouwing en documentatie is in dit geval echter van groot belang.

  Last but not least: Bij een evenement met een tweeledig karakter, zowel een educatief programmadeel als een feestelijk deel, kent de WKR een ‘knip’ in de WKR-regeling en dient aangetoond te worden welk deel binnen en welk deel buiten de WKR valt.

  Personeelsverenigingen die evenementen organiseren met een bijdrage van de werkgever vallen voor de financiële bijdrage binnen het forfait. Bij een personeelsfonds is een bijdrage van de werkgever wel toegestaan zonder aanspraak te maken op de vrije ruimte van 1,2%.


  Kortom wij informeren u graag over de werkkostenregeling zodat u niet voor verassingen komt te staan.

   

  De werkkostenregeling in vogelvlucht
  Deel dit artikel:
 • 1
  jun

  VERRASSEND LAST MINUTE VALENCIA VOOR EEN VERRASSENDE LAST MINUTE PRIJS

  Ready for take-off... Valencia it is! Maar liefst vier dagen genieten van een prachtige stad, het heerlijke Mediterrane klimaat, een uitgestrekt strand, een schat aan musea en kunstgalerieën en de intrigerende natuur. Neemt u gerust contact met ons op voor het bespreken van de programma mogelijkheden. Deze reis is mogelijk voor minimaal 20 personen in 2015 voor € 995,- per persoon. Het arrangement is inclusief vlucht, 3 overnachtingen met ontbijt, transfer vanaf en naar de luchthaven, een bezoek aan de Stad van Kunst en Wetenschap, bezoek aan het Bellas Artes museum, toegang tot Parque Natural de la Albufera en een bezoek aan het historische stadscentrum. 

  VERRASSEND LAST MINUTE VALENCIA VOOR EEN VERRASSENDE LAST MINUTE PRIJS
  Deel dit artikel:
 • 26
  mei

  Time flies..

  Iets schrijven over mezelf.. niet bepaald mijn hobby en zeker ook niet mijn sterkste kant. Laat mij maar lekker doen waar ik goed in ben: evenementen produceren! Maar beloofd is beloofd: nadat Kelly zichzelf heeft voorgesteld is het nu mijn beurt.

  Ruim een half jaar aan het werk bij PPeople. Wat is de tijd snel gegaan, alweer zo veel projecten afgerond. Ik heb het gevoel dat ik hier al veel langer zit en dat komt omdat ik het enorm naar m’n zin heb!

  Ik woon in Amersfoort en rijd iedere dag naar Hedel; over het algemeen goed te doen en in de auto brainstorm ik vaak met mezelf over de nieuwe projecten en wat de dag gaat brengen. Lekker radio538 aan en in no time rijd ik alweer over de brug bij Zaltbommel. Aangekomen op kantoor begint de dag echt en gaat vervolgens snel voorbij: samen brainstormen, telefoontjes, gezellig met z’n allen lunchen, presentaties maken, draaiboeken uitwerken, ideeën uitwisselen met collega’s en nog veel meer! Daarnaast ben ik natuurlijk ook verantwoordelijk voor de uitvoer van evenementen. Naast een paar mooie events in Nederland, heb ik ook een incentive in IJsland en Marrakech mogen begeleiden. IJsland was een nieuwe bestemming voor mij en wat voor één! Wat een prachtig land met zo veel verassende mogelijkheden. Benieuwd?! Ik vertel het graag, dus bel me gerust!

  Naast mijn ‘amazing job’ bij PPeople, houd ik me in mijn vrijetijd bezig met: eten & drinken, vrienden/ vriendinnen, hockeyen, softballen, reizen, golfen en zeilen/ sloep varen.

  Nieuwtje: We hebben ook een nieuwe collega! Mendolyn versterkt sinds begin mei ons team! Een oude bekende voor PPeople, want ze heeft bij ons stage gelopen in 2012-2013. Ik geef het stokje aan haar over, in één van de volgende blogs stelt zij zich graag aan u voor! 

  Time flies..
  Deel dit artikel:
 • 7
  apr

  PPeople en Circus Herman Renz

  PPEOPLE IS VANAF HEDEN UW EXCLUSIEVE PARTNER VOOR EVENEMENTEN BIJ
  NEDERLANDS NATIONAAL CIRCUS HERMAN RENZ.


  De prikkels van PPeople zijn samengesmolten met de magie van Circus Herman Renz. PPeople geeft met haar creativiteit en authenticiteit een impuls aan de nostalgie en het vakmanschap van Circus Herman Renz. Dit resulteert in wonderlijke evenementen. PPeople en Circus Herman Renz zijn deze krachtige samenwerking gestart tijdens de toepasselijke nieuwe show van 2015; WOW - World Of Wonders.

  ‘WOW - WORLD OF WONDERS’
  Een fascinerende samensmelting van jonge circusartiesten, afwisselende circusdisciplines, prachtige dieren en verrassende showelementen. WOW staat symbool voor eigentijds en overtreffend circus. De cast die Circus Herman Renz heeft samengesteld, bestaat uit jonge artiesten die laten zien dat de wereld van het circus oneindige inspiratie en vernieuwing biedt; het is een wereld van wonderen!’

  BEDRIJFSEVENEMENTEN
  PPeople organiseert voor bedrijven wonderlijke evenementen op een inspirerende locatie waarbij 100 jaar traditie in aanraking komt met de creativiteit en benadering van nu. Of het nu gaat om een diner in de piste met een avondvullend showprogramma, een bedrijfsfeest of een seminar in een bijzondere ambiance; alles wordt op maat geproduceerd. Zelfs het plaatsen van Circus Herman Renz op uw eigen bedrijfsterrein, zodat de evenementen buiten de werkkostenregeling vallen, is bespreekbaar. Een exclusieve voorstelling voor uw bedrijfsbijeenkomst waarbij gebruik gemaakt wordt van de locatie, de showonderdelen en een verrassend culinair foodconcept. Alles is mogelijk!

  PPeople en Circus Herman Renz
  Deel dit artikel:
 • 23
  feb

  Make each moment count, aldus Kelly Kouwenberg

  We blikken even terug, want ga eens na… 25 jaar geleden sjokten we nog rond met floppy disks, 18 jaar geleden hadden ze je gek aangekeken wanneer je zegt; ‘ ik google het even’. 15 jaar geleden zaten we met het aftellen naar het millennium, sensatiegeil als we zijn, aan de buis gekluisterd wachtend tot heel de digitale wereld in zou storten. 14 jaar geleden riep er nog niemand in Nederland;  ‘pff, weet je wel hoeveel dat is in guldens?? Ja, de tijd staat niet stil en wij bij PPeople ook niet. We hebben een bewogen najaar achter de rug en een volle agenda in januari, met letterlijk & figuurlijk de overgang van oud naar nieuw. Mooie producties afgerond, nieuwe in de pen en met een lach en een traan afscheid genomen van een gewaardeerd collega en onze freelance PPeoples. Wie niet op tijd van richting verandert, loopt het risico uit te komen waar hij begonnen is. Wij zijn ontdekkingsreizigers in hart en nieren, treden graag buiten de gebaande paden en ons eindpunt staat niet vast. Zo hebben wij tijdens onze reis Eveline van Hassel en Kelly Kouwenberg leren kennen en zijn zij 4 maanden geleden met gevulde rugzak, ons thuishonk binnengestapt en hebben direct het PPeople DNA omarmd.

  In deze blog even de spotlight op Kelly Kouwenberg:
  Kelly Kouwenberg, 31 jaar en sinds 17 november 2014 als project manager in dienst. Tijd is een relatief begrip, een verzinsel van de mens. Heb je een slechte dag dan duurt de dag lang. Als je het naar je zin hebt lijkt de tijd veel sneller te gaan. Nou, ik kan u inmiddels vertellen, time flies hier bij PPeople. Ik heb in het verleden samen mogen werken met PPeople en met sommige mensen heb je gewoon meteen een klik. Wat een geluk dat deze klik wederzijds was, want ik voel me hier als een “blije vis” in het water. Al vanaf dag 1 toen ik lekker in het “diepe” gegooid werd, in de evenementenpiektijd, en vrolijk rond spartelend mijn weg heb mogen vinden binnen het bedrijf. Het kostbaarste bezit in slechte tijden, is de herinnering aan goede tijden. Dat is wat ik hier wil bereiken, samen met u mooie herinneringen creëren. Wat een heerlijke job heb ik toch. Want als je doet wat je leuk vindt hoef je nooit te werken. Maar wie ben ik nu eigenlijk, om een lang verhaal kort te maken, want tiktak tiktak ;), we hebben allemaal meer te doen…hierbij Kelly in vogelvlucht:  vrolijk │ eigenwijs │ Tilburg │ Bourgondiër │ reislustig │ tennis │ fotografie │ dansen │ muziek │ save the whale │ fascinatie voor het heelal en extreem weer.

  Deel dit artikel:
 • 1
  dec

  Wát een najaar! Nieuwe collega's

  Maandag 1 december; bijna staat de kerstboom er alweer, wat is 2014 toch enorm snel gegaan; het najaar zit er bijna op! En wát voor een najaar. We blikken terug op een extreem drukke septembermaand waar we voor 13 relaties maar liefst 23 evenementdagen organiseerden; 3  incentive weekenden, 3 meerdaagse zakelijke evenementen, 5 personeelsfeesten en 2 teambuildingsdagen. Oktober ontvingen we veel gasten; ons eigen relatie- evenement met 165 relaties, maar ook 1500 gasten voor een jaarlijks personeelsfeest, 1100 gasten voor een fusiefeest en de maand sloten we af met een inhoudelijk zakelijk seminar voor 130 gasten. De Novemberagenda stond vol met 10 zakelijke-, 1 vermakelijk- en 1 meerdaags internationaal evenement. Kortom, dan hebben we in het totaal in 3 maanden - 26 relaties ontzorgd en 8.000 gasten in de watten gelegd, weet je hoeveel liter drank, kilometers kabel en hoeveel mensen hieraan hebben meegewerkt? In ieder geval heeeeeeel veeel! 

   

  En dan staat nu de drukke decembermaand nog voor de deur. Daarom zijn onze 2 nieuwe collega’s, in november begonnen, meer dan welkom! Beiden al met een grote rugzak aan ervaring. Eveline van Hassel en Kelly Kouwenberg stapten binnen en pakten direct de komende evenementen productioneel aan. Alsof ze al jaren voor PPeople werken,  maken ze de aankomende evenementen direct eigen en worden ze warm door onze relaties verwelkomd. Mocht u ze nog niet hebben gesproken of gezien, wij weten zeker dat dat in de nabije toekomst gaat gebeuren! In onze volgende blog stellen wij ze uitgebreid aan u voor of we geven ze zelf het platform om zich te presenteren. Voor nu richten wij ons op nog een drukke maand december met prachtige evenementen en zijn medio december weer bij u terug met een nieuwe blog.

  Deel dit artikel:
12345 ...   56789